Hitta gratisprylar

Det finns jättemånga bra sätt att få gratisprylar på. Mitt favoritställe att hitta gratisgrejer på är blocket.se. Det finns otroligt mycket att hämta på blocket helt gratis. Allting är inte helt gratis men det kan vara till ett så fördelaktigt pris att jag räknar det som gratis ändå. Till exempel så hittade jag en soffa och ett badkar för bara ett par veckor sedan som var gratis mot att man hämtade grejerna själv. Badkaret var i fint skick och det var inget fel alls på det. Det skänktes bort på grund av badrumsrenovering och de skulle skaffa ett nytt badkar. De hade haft det gamla i många år och ville ha ett nytt lite större badkar. Soffan jag hittade var lite sliten men inte så farligt. Jag skaffade en ordentlig filt och la över soffan så att man inte såg tyget ändå. Det blir ju ändå bara så skitigt när ungarna, katterna och hundarna ligger i soffan hela dagarna. Det är mycket lättare att ta av och tvätta en filt än att tvätta hela soffan.

Jag har också hämtat en väldans massa TV-apparater på blocket som skänkts bort mot att man hämtar den. Det är alltså gamla tjocka TV-apparater det gäller då. Dessa har jag sedan tvättat ordentligt och sålt för ett par hundralappar styck. Inte nog med att man alltså kan få gratisprylar på blocket, man kan också tjäna lite på dessa. Det är i första hand det jag tänker titta närmare på nu. Det är nämligen så att om man har lite tid över så kan man göra riktiga fynd på blocket, som efter bara lite arbete kan säljas för betydligt mer än vad man köpt det för. Man kan hitta gamla matbord för bara någon hundralapp, fixa upp dessa, slipa, spackla igen håligheter, måla och sälj. Vips så har du tjänat en hacka.

För den händige så kan man tjäna massor på blocket genom att bara renovera upp gamla saker. Köp en gammal skrotfärdig moped, cykel eller båtmotor och renovera upp. Det kanske kostar någon tusenlapp i reservdelar och material men när man är klar så har man en fungerande motor att antingen använda själv, eller sälja dyrare till någon annan.

Det absolut bästa sättet enligt mig är att gå till blocket sök på det man letar efter och sortera så att de billigaste varorna visas överst. Scrolla igenom dessa och leta efter ett objekt som kan passa dig. Hittar du något så hör av dig och erbjud dig att hämta varan på en gång men att du inte vill betala något. Däremot så ombesörjer du själv hämtningen och du gör det omedelbart så de blir av med varan. I fler fall än man tror så går faktiskt säljaren med på det. Renovera upp varan och använd den i hemmet eller sälj den i bättre skick så att du kan få betalt för det.

Det går att göra med i stort sett allting. En trasig och sliten vara är inte värd mycket medan en hel och ren vara kan vara värd en hel del. Att fixa till och laga är oftast inte speciellt svårt om man bara ser till att ha rätt verktyg för det. Det här är mitt bästa sätt att hitta gratisprylar. Jag är medveten om att allting inte är helt gratis men om man räknar lite på det. En gratispryl är ju något man får utan att betala något. Om man köper en cykel för 100 kronor på blocket så har man ju uppenbarligen betalat för det. Om man däremot sedan lyckas sälja cykeln för 500 kronor så har man ju gjort en vinst på 400 kronor. Cykeln var fortfarande inte gratis, men resultatet av det hela var att man faktiskt gick med vinst på affären vilket är bättre än gratis och därför har jag med detta förslag här.